A apărut legislația pentru armata cosmică

În Star Trek avem Starfleet, în Star Wars avem Imperial Navy, în Halo avem United Nations Space Command însă în realitate, în acest moment armata americană nu are trupe destinate luptelor spațiale. Ei bine, acest lucru s-ar putea schimba destul de curând. Legislația de înființare pentru  aceste trupe concepută de  House Armed Services Committee a ieșit la iveală recent. Numele ales este „Space Corps” și este o ramură a armatei americane ce se va afla în subordinea Air Force. Scopul Space Corps va fi evident securitatea națională în afara atmosferei Pământului.

Proiectul de lege a fost lucrat de ambele tabere, Republicani și Democrați, care au căzut de acord destul de rapid  în ceea ce privește avantajul strategic ce poate fi adus țării prin înființarea unui asemenea departament militar. În acest moment, Air Force deține o aripă de comandă pentru acțiuni în spațiu dar noua legislație va aduce în prim plan Space Corps, un serviciu militar separat responsabil de securitatea programelor spațiale și a securității naționale, lucruri de care în acest moment este răspunzătoare doar Air Force. Și da, printre sarcinile acestor trupe se va număra și apărarea planetei de extratereștrii.

Din păcate, Air Force este în acest moment împotriva creării unui nou departament în această instituție motivând faptul că ar cauza multă confuzie în ceea ce privește organizarea și că ar întârzia proiectele actuale. „Nu susțin în acest moment proiectul. Cred că cel mai bine ar fi să discutăm mai mult timp pe acest subiect. În acest moment, dacă acest departament s-ar înființa, cred că ne-ar trage înapoi. ” spune șeful Air Force Generalul David Goldfein.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.