NASA a mai încadrat 12 astronauți

Astăzi, NASA a adăugat 12 noi astronauți în portofoliu, ducând la un 56 istoric numărul membrilor activi care pot fi distribuiți misiunilor spațiale. Noile încadrări cuprind 5 femei și 7 bărbați ce provin din medii diferite, de la comandanți ai aviației americane până la cercetători ai mărilor și oceanelor. Unul dintre cei 12 este chiar un fost inginer SpaceX.

În această după amiază au fost anunțate încadrările în cadrul unui eveniment de la Johnson Space Center, Houston, SUA. La această conferință au participat reprezentanți ai statului Texas alături de Vice Președintele Mike Pence, care a ținut un discurs despre viitorul agenției NASA. Deși nu a dat prea multe detalii, a dorit să reamintească planul Președintelui Donald Trump, care dorește să transforme SUA într-un lider al cercetării cosmice, cum era cândva. Pence a mai confirmat faptul că va fi reînființat National Space Council – un grup executiv care va avea grijă de acțiunile SUA în cosmos. Acest consiliu a mai existat în anii 60 și 70, chiar și în timpul lui George H. W. Bush, dar a fost desființat în anul 1993. Se pare că în luna martie Trump a demarat procedura de reînființare a acestui consiliu, însă momentan nimeni nu știe când va intra în funcțiune sau care vor fi membri.

Pence a asigurat NASA că va avea la dispoziție toate resursele financiare necesare pentru a face istorie, chiar dacă bugetul necesar agenției a fost tăiat de Administrația Trump. De asemenea, se pare că NASA va continua să colaboreze cu industria spațială comercială în viitor. Referitor la cei 12 noi cosmonauți, trebuie precizat că au fost aleși din peste 18.300 de candidați.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.