De ce o companie care produce baloane meteo trimite un pui KFC în stratosferă?

Compania World View Enterprises, cu sediul în Arizona Statele Unite are un țel destul de ambițios: să trimită oameni către marginile superioare ale stratosferei  folosind baloane de mare altitudine.

E un vis care se va putea îndeplini abia peste ani de zile, așa că, între timp, compania și-a pus în gând să trimită în cosmos ceva de dimensiuni mai mici: un pui prăjit. Astăzi, World View a anunțat că va trimite în stratosferă noul sandvici al celor de la KFC, sandvici care va pluti câteva zile bune.

Călătoria va avea loc cu Stratollite, vehiculul pe bază de balon al companiei care se comportă asemenea unui satelit, cu excepția faptului că nu orbitează în jurul planetei și nu necesită o rachetă pentru a fi lansat. Stratollite este de fapt un balon de mare altitudine proiectat să plutească fără probleme la o distanță de 30.48 kilometri față de sol în timp ce instrumentele atașate ori probele care folosesc servicii de comunicații scanează suprafața planetei.

Pentru primul zbor, balonul va avea la bord un sandvici de pui de la KFC. Poate că această misiune pare oarecum copilăroasă și fără noimă, dar scopul este acela de a testa capacitatea companiei World View. Stratollite va sta în stratosferă timp de 4 zile – cea mai îndelungată perioadă de zbor pentru acest vehicul. Până acum, testele făcute pe Stratollite au durat între 6 și 12 ore.

Compania speră să reușească să ajungă la performanța de a ține luni bune aceste vehicule în cosmos, până la un an de zile. Așadar, acest sandvici ar putea să fie un pas mare înainte pentru companie în ceea ce privește durata zborului.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.