De ce afecțiunile dentare minore nu trebuie ignorate

Românii nu au obiceiul să meargă la medic în scop de prevenție, din păcate. Acest fapt include bineînțeles și medicul dentist pe care tot mai mulți români au prostul obicei să-l ocolească. Ajung să-i bată la ușă doar în momentul în care nu mai pot de durere iar acest lucru nu are cum să fie unul îmbucurător.

Mentalitate pe care o avem vis a vis de vizita la medic trebuie neapărat să se schimbe și vom discuta în continuare despre motivele pentru care afecțiunile dentare minore nu trebuie ignorate.

De ce afecțiunile dentare minore nu trebuie ignorate

  1. Se pot agrava. Faptul că aceste afecțiuni dentare frecvente, minore se pot agrava trebuie să fie un semnal de alarmă întrucât vei fi nevoit să suporți dureri mult mai mari și tratamente mult mai complexe. Cel mai bine este să previi și să tratezi o afecțiune minoră la timp, în momentul în care aceasta își face simțită prezența.
  2. Vor fi mai costisitor de tratat. Dacă o afecțiune minoră se agravează, vei fi nevoit să scoți mult mai mulți bani din buzunar pentru tratament. De ce să dai niște bani aiurea? Există clinici dentare în România care pot face un detartraj la preț mic. Serviciile stomatologice în România nu sunt decontate sau subvenționate de CNAS așa că orice intervenție va fi suportată din buzunarul propriu. Cu cât e mai grav, cu atât va fi mai scump.
  3. Vei petrece mai mult timp la medic. Cu cât afecțiunile sunt mai grave, nu doar că sunt mai costisitor de tratat, dar va fi necesar și mai mult timp petrecut prin cabinetele stomatologice. Nu știu vouă dar pentru mine nu e nici o plăcere să petrec timp prin cabinetele medicale. Poate vouă vă place mediul, mie nu.

Acestea sunt cele mai importante 3 motive pentru care afecțiunile dentare minore nu trebuie niciodată ignorate. Dacă le ignorați, veți scoate din buzunare mai mulți bani, veți petrece mai mult timp în cabinetele medicale și evident, veți suporta consecințele din punct de vedere al durerilor din ce în ce mai mari, corespunzătoare situației. Mai bine mergi în scop preventiv, mai fac un detartraj dentar, etc.

 

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.