SUA, Canada și Mexicul cumpără cei mai mulți roboți care înlocuiesc joburile oamenilor

Roboții devin din ce în ce mai ieftini și mai micuți ca dimensiune. Rezultatul? Vânzările au crescut masiv în ultimele 12 luni, mai ales în America de Nord, pe măsură ce companiile își pun în acord strategiile de vânzări pe piața din SUA. În America de Nord, companiile producătoare au cumpărat în total 9773 roboți industriali, în valoare de 516 milioane de dolari, și asta doar în Q1 2017. Asta înseamnă cu 32% mai mulți roboți față de aceeași perioadă a anului trecut. În 2016, 7406 roboți au cumpărat companiile din America de Nord, cu o valoare totală de 402 milioane de dolari.

Companiile optează din ce în ce mai des pentru roboți pentru a mări productivitatea. E mult mai simplu decât să cauți mână de lucru umană ieftină pe glob. În plus, pe-o parte este un lucru benefic și pentru economia țărilor respective pentru că produsele sunt executate în interiorul granițelor. E o politică în acord cu politica lui Donald Trump dacă ne referim la companiile ce produc în Statele Unite. De exemplu, Adidas va deschide o nouă fabrică în Atlanta dar va fi plină de roboți, doar 160 de persoane vor fi angajate.

Din păcate, mai mulți roboți înseamnă mai puține joburi pentru noi, oamenii. Statisticile spun că pentru fiecare robot introdus în câmpul muncii între 1999 și 2007, 6 persoane au fost eliminate din joc. Aceste statistici au fost aduse în prim plan de National Economic Research Bureau. Și, din păcate sau din fericire, numărul roboților industriali este în continuă creștere la nivel mondial iar până în 2025 se așteaptă o creștere cu două cifre, spun cei de la ABI Research. În mai puțin de 10 ani, expedițiile globale vor depăși 10 milioane de unități anual.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.