Noua versiune Opera are WhatsApp și Messenger integrate

Poate că Opera nu este cel mai popular browser pentru internet din lume, dar continuă lupta grea cu titanii Chrome, Firefox sau Safari. Sincer să fiu, acest soft ar merita mult mai multă atenție dar cine știe, poate cu timpul oamenii se vor sătura să-și mai facă upgrade la RAM din pricina Chrome și vor căuta o alternativă, cu atât mai mult că Opera primește update-uri din ce în ce mai interesante.

Ultima găselniță a inginerilor de soft de la Opera este o bară laterală, construită direct în interfața browserului, care îți aduce la îndemână Facebook Messenger sau WhatsApp. Practic, nu mai e nevoie să deschizi un tab nou în browser pentru a comunica cu prietenii de pe Facebook, tot ce trebuie să faci este să te loghezi în acea bară laterală specifică și vei avea instant Messenger.

Această funcție a apărut pentru prima dată în browserul experimental Neon, special creat pentru a testa ideile năstrușnice ale inginerilor Opera. Acum, funcția este portată pe browserul mamă ca parte a unei împrospătări de imagine cu nume de cod „Reborn”. Pe lângă accesul rapid la WhatsApp și Facebook Messenger din acea bară laterală, Opera Rebord vine cu un design nou, ce include iconițe animate, teme colorate și o funcție dark mode ideală pentru cei care folosesc internetul noaptea. Nu s-a renunțat la funcțiile implementate în anii trecuți precum acel tool ad-block inclus și accesul la un VPN gratuit nelimitat.

Rămâne de văzut dacă aceste noi funcții vor fi suficiente pentru a atrage mai multă popularitate pentru că deși există ideea de utilitate, spațiul browserului se cam aglomerează dacă folosești tot ce ți se pune la dispoziție acolo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.