NASA se pregătește să răcească telescopul James Webb

În ultimii 2 ani, telescopul James Webb ce are să înlocuiască pe bătrânul Hubble, a fost atent asamblat de NASA la Goddard Space Flight Center din Maryland, SUA. Ei bine, în acest moment telescopul a plecat către Jhonson Space Center din Houston, unde va fi răcit la temperaturi extreme. În acest mod, va fi testat pentru temperaturile din cosmos iar NASA va avea certitudinea că va rezista pe orbită. Aceasta este de fapt prima oprire pentru telescopul James Webb, care în final va ajunge în America de Sud și va fi lansat în cea de-a doua jumătate a anului 2018.

Oricum, cea mai mare parte a telescopului se află acum în Houston. Ceea ce interesează pe toată lumea este oglinda uriașă, compusă din 18 segmente hexagonale care va capta lumina din cosmosul îndepărtat pentru a studia modul de formare a stelelor și galaxiilor.

Oglinda are 7 metri în diametru și este de 6 ori mai mare decât oglinda telescopului Hubble. Dar înainte ca JMST să poată începe misiunea de spionare a galaxiilor, NASA trebuie să se asigure că modulul și oglinda în sine vor putea să facă față condițiilor extreme din timpul lansării pe orbită și după lansare. În timp ce stă la Goddard, oglinda a fost supusă testelor cu vibrații și testelor acustice pentru a simula mișcările din timpul lansării inițiale. Cât va sta la Houston, oglinda va fi înghețată într-o cameră fără aer pentru a simula temperaturile foarte scăzute pe care telescopul le va avea de îndurat odată ajuns în cosmos, la 1.6 kilometri de suprafața Pământului. După ce testul criogenic va fi terminat, telescopul va fi dus la  Redondo Beach, California, unde se află sediul Northrop Grumman Aerospace Systems (primul contractor al telescopului James Webb), unde va fi asamblat complet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.