Mașinile autonome ale Google au stabilit un nou record

Waymo, compania care operează mașinile autonome ale Google a mărit pasul în ceea ce privește testarea vehiculelor fără șofer pe drumurile publice. Compania face parte din grupul de firme Alphabet  și a anunțat ieri faptul că a depășit 3 milioane de mile (4.8 milioane de kilometri) cu mașini autonome pe drumurile publice. 7 luni au trecut de când Waymo a anunțat recordul de 2 milioane de mile parcurse. Asta înseamnă că a mărit pasul pentru că al doilea milion de mile a durat vreo 12 luni, în timp ce primul milion de mile, anunțat în 2015, a necesitat mai mulți ani.

Chiar dacă numărul milelor sau al kilometrilor nu poate să dovedească cât de bine poate conduce un robot o mașină, faptul că pasul a fost mărit este un lucru bun, e un indicator pentru faptul că se fac progrese. Mașinile autonome se bazează pe datele pe care le primesc astfel încât să-și poată îmbunătăți algoritmul așa că nu e nimic ciudat să vedem că acestea „învață” și se perfecționează constant. Faptul că Waymo a mărit pasul este un lucru benefic pentru această industrie.

Ceea ce nu știm acum este cât de des oamenii au fost nevoiți să preia controlul asupra acestor vehicule. Testele făcut de Waymo s-au desfășurat în California, Arizona și Seattle, state americane unde rapoartele publice sunt limitate doar către capitala statului. Acolo compania a condus 600.000 de mile în 2016 iar intervenția umană a fost necesară de 124 de ori.

În urmă cu câteva zile, Waymo a lansat public primul pilot autonom din Arizona, deschizând orizontul către oamenii ce ar putea folosi vehicule autonome în fiecare zi.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.