Imaginile cu Saturn surprinse de naveta Cassini

NASA a lansat un clip video compus din fotografiile făcute timp de o oră de sonda Cassini, ajunsă în apropierea planetei Saturn, reușind să se strecoare printre celebrele sale inele. Clipul cu incursiunea care a avut loc anul trecut, începe cu vortexul de la polul nord al planetei. Naveta avansează apoi către sud și fotografiază drumul de 72.000 de kilometri la o altitudine de 6720 de kilometri.

Dacă te vei uita până la final la acest clip vei vedea că pe final camera își schimbă poziția. Se întâmplă pentru că naveta a trebuie să se apere de micile pietre și particule ce formează inelele lui Saturn. Această ședință foto într-o parte a sistemului solar până nu demult neexplorat, face parte din ultima misiune a sondei Cassini care zboară prin cosmos de vreo 13 ani în jurul acestei planete și a lunilor sale. După alte 22 de orbite la 3200 kilometri altitudine de atmosfera planetei, sonda Cassini își va încheia voiajul la mijlocul lunii septembrie printr-un plonjon propriu zis la sol.

În timpul acestui plonjon sonda va acumula date prețioase legate de atmosfera planetei, o va măsura la propriu și va face niște fotografii destul de interesante. Echipa de cercetători responsabilă de fotografiile făcute de sonda Cassini are de gând să umble la setările camerei astfel încât ultimele sale fotografii să fie mult mai calitative.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.