De ce tot mai puține magazine destinate picturii rezistă pe piață

magazinePictura este o pasiune, un hobby sau un job, depinde fiecare ce cale își alege în viață. Din păcate, această pasiune devine din ce în ce mai rară printre români pentru că nu are legătură cu tehnologia iar tinerii par să fie acaparați complet de digital, nu mai doresc să ia contact și cu alte medii. Din această cauză, nu prea mai găsești nici magazine de nișă, din care să-ți poți cumpăra pensule, acuarele sau alte ustensile necesare acestei pasiuni dacă cumva și-a făcut loc în sufletul tău. Este foarte dificil să găsești un magazin materiale pictură București, ce să mai zic despre provincie?

La Severin de exemplu, țin minte că a existat un magazin special din care cei pasionați puteau să-și cumpere materiale pictură dar care s-a închis. De ce s-a închis? Păi din același motiv pentru care probabil dispar și de prin București acest gen de magazine. Tinerii nu mai doresc să deprindă pasiuni care nu au legătură cu tehnologia și astfel, aceste magazine nu mai au cui să vândă. Proprietarii care doresc să-și mențină magazinele nu au altă șansă decât să le mute online și să vândă în întreaga țară. Și chiar dacă mulți dintre voi veți vedea această mutare drept ceva aiurea, vă spun sincer că lor le este mai bine online pentru că au acces la clienți din întreaga țară, nu doar din orașele unde aveau magazine fizice până nu demult. Parcă tot răul e spre bine în cazul lor.

Eu unul mi-aș dori ca aceste magazine destinate pasiunilor lipsite de tehnologie, pasiunilor care ne ajută să fim niște persoane superioare dintr-un anumit punct de vedere să nu dispară niciodată de pe străzile orașelor. Poate prin simpla lor prezență vor reuși să trezească curiozitate pentru cineva și astfel vor influența în mod direct pasiunile unor oameni care mai vor și altceva, nu numai telefoane sau calculatoare. Cine știe, poate cândva o să existe un trend ascendent pentru acest tip de activitate precum pictura, dar până atunci, noi, cei care am transformat-o în pasiune, rămânem să ne procurăm cele necesare din magazine online asemenea colorit.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.