500 de milioane de calculatoare rulează acum Windows 10

Microsoft a anunțat astăzi că 500 de milioane de calculatoare rulează acum Windows 10. Ultimele statistici apar la aproape 8 luni după ce compania a relatat că 400 de milioane de calculatoare rulează Windows 10. Microsoft se așteaptă ca până la finalul lui 2018 să existe 1 miliard de calculatoare cu Windows 10 dar dacă ne uităm la pasul în care acest sistem de operare este adoptat, e clar că această țintă nu este una plauzibilă. Creșterea a stagnat în momentul în care Microsoft a încetat să mai ofere Windows 10 gratuit prin upgrade.

Surse apropiate spun că Microsoft are de gând să atingă 550 de milioane de dispozitive ce rulează Windows 10 până la finalul lunii iunie și 575 de milioane de dispozitive până la finalul lui septembrie. Astăzi, cu 500 de milioane de calculatoare ce rulează acest OS, Microsoft este în program dar e clar că pe viitor o să fie din ce în ce mai dificil să se mențină trendul ascendent corespunzător. Compania are de gând să atragă mai mulți dezvoltatori care să creeze aplicații universale pentru sistemele de operare Windows 10 și să-i convingă să porteze aplicații deja existente în Microsoft Store.

Rămâne de văzut dacă Microsoft se va putea ține de acest program, de acest calendar pentru că prețul destul de mare cu care se vinde Windows 10 nu este deloc avantajos. Compania pierde foarte mulți bani în țările slab dezvoltate pentru că refuză să scadă prețul licențelor la un nivel acceptabil și fezabil. În România, o licență de Windows 10 costă cam cât un salariu minim net pe economie ceea ce e ridicol din multe puncte de vedere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.