Microsoft scapă de parole prin intermediul Phone Sign-In

Parolele nu sunt bune și Microsoft a înțeles asta. în acest moment, Redmond a venit cu o nouă soluție pentru a te loga în conturile Microsoft, prin intermediul telefonului mobil, fără parole.

„Logarea cu telefonul, schimbă responsabilitatea securității din grija utilizatorului în cea a telefonului” spune Alex Simons, manager de proiect pentru Divizia de Identitate a Microsoft. Poți încerca și tu această modalitate, tot ce trebuie să faci este să descarci aplicația Microsoft Authenticator, disponibilă pentru iOS și Android. Acolo, vei fi nevoit să-ți introduci numele de utilizator Microsoft și în loc să bagi parola, vei primi o notificare pe telefon. De acolo, tot ce trebuie să faci este să-ți deblochezi telefonul și să aprobi logarea.

Simons spune că acest procedeu este mai simplu, mai rapid și mai sigur față de autentificarea în doi pași, reușind să sporească și nivelul de securitate. În acest moment, poți uita de parole. Dacă deja folosești Microsoft Authenticator pentru autentificarea în doi pași, poți încerca și această funcție selectând din meniul de tip sertar contul și „Enable phone sign-in”. Dacă nu folosești această aplicație, descarc-o și creează un cont nou. Când adaugi un cont nou pe Android, aplicația te va îndruma către setările necesare. Pe iOS, setările se fac automat.

De aici, data viitoare când te mai loghezi, vei primi o notificare pe telefon. Dacă din întâmplare nu ai telefonul la îndemână, poți alege să introduci parola în schimb.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.