Gândurile lui Winston Churchill despre viața extraterestră

Winston Churchill Recent a fost descoperit un eseu scris de Winston Churchill în care era tratată problema existențială inspirată de ani de zile de cercetări și filme SF: oare suntem singuri în Univers. Acest eseu a fost datat ca fiind scris în 1930 dar a fost descoperit abia anul trecut într-un muzeu din Missouri. Astrofizicianul Mario Livio a fost primul cercetător ce a analizat lucrarea și a spus că acele gânduri scrise de Churchill sunt foarte la modă chiar și în ziua de azi. Interesul fostului mare conducător pentru știință ar trebui să servească drept exemplu pentru politicienii moderni.

Winston Churchill s-a remarcat drept un conducător de elită în timpul WWII și este cunoscut faptul că între anii 1920-1930, acesta a scris mai multe lucrări științifice despre fuziunea nucleară. În timpul WWII s-a întâlnit deseori cu cercetători pentru a ajuta dezvoltarea radarului și a programelor nucleare. În anii 1940, a devenit primul Prim Ministru care s-a întâlnit cu un consilier științific, fizicianul Frederick Lindemann.

Eseul citit pentru prima dată de Livio are 11 pagini și este despre viața extraterestră, intitulat „Are We Alone in the Universe?”. În el, Churchill spune că sunt mai multe stele precum soarele nostru care ar putea la rândul lor să aibă planete exact ca a noastră, pe care să trăiască niște creaturi sau plante. De asemenea, Churchill știa că apa este un element cheie pentru Terra și că viața poate exista doar între anumite temperaturi. După cum puteți vedea, acestea sunt lucruri știute și de noi astăzi, pe care noi le acceptăm și care sunt destul de logice.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.