Cum să scapi de „urmărirea” celor de la Google pe telefonul tău Android

Atât timp cât ai un telefon Android, oriunde te duci, merge și Google. Atât timp cât ai location pornit pe smartphone, Google Maps ține evidența fiecărui pas al tău. În funcție de setările pe care le ai, această activitate este arhivată în Google Timeline, funcție introdusă în 2015. Prin intermediul acestui Timeline, Google Maps îți arată unde mergi dar și unde ai mers. E posibil să rămână dovezi foto din moment ce Timeline se sincronizează cu fotografiile făcute și uploadate în Google Photos.

Dacă ai pornit Location pe telefon, Google trimite un ping permanent către acesta și primește date prin intermediul GPS referitoare la locația în care te afli atunci. Frecvența cu care primește informații poate fi de minute sau secunde, formând o imagine destul de precisă asupra locației în care te afli în orice moment al zilei. Dacă nu-ți convine chestia asta, că Google știe în orice minut al zile pe unde te afli, poți să elimini istoricul locației și să-i spui lui Google să înceteze să te mai urmărească.

Android

Când faci update către ultima versiune de Go
ogle Maps și verifici Timeline, Google îți va cere să pornești Location History. Acolo poți să verifici unde ai fost în ultimele zile. Dacă nu vrei să ai un telefon Android care-ți monitorizează toate mișcările, mergi la Timelimeline și apasă cele trei puncte din colțul dreapta sus, apoi:

  • Selectează Timeline Settings
  • Mergi la Location Settings
  • Apasă Location History is on
  • O fereastră popup va apare, bifează căsuța de lângă ON
  • Apasă OK pe fereastra care a apărut.

De asemenea, poți să mai mergi la Settings – Google Location Settings – Location și de acolo să oprești serviciul cu pricina.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.