Ce se va întâmpla cu Stația Spațială Internațională după anul 2024?

Stația Spațială InternaționalăÎn 2015, congresul SUA a extins operațiunile Stației Spațiale Internaționale până în anul 2024, însă acest deadline se apropie cu pași repezi. Acum, juriștii încearcă să găsească o soluție pentru ce anume se va întâmpla cu această stație după 2024. În această dimineață, House Subcommittee on Space s-au întrunit pentru a stabili acest detaliu. Din păcate, nu s-a ajuns la o concluzie.

Oricum, în timpul întrunirii au apărut câteva variante destul de interesante, majoritatea acestora doresc să transfere SSI din patrimoniul NASA către industria spațială privată. Cu alte cuvinte, vor să o vândă. Cu toate acestea, deocamdată nu e clar cine ar putea să fie interesat de așa ceva mai ales că turismul spațial este încă la început iar întreținerea SSI costă o avere anual.

Stația Spațială Internațională a fost un proiect de colaborare dintre NASA și agenții spațiale din Rusia, Japonia, UE și Canada. Din anul 2000, SSI a fost destinația principală pentru astronauții NASA care au ieșit în cosmos. Laboratorul, care se află situat pe orbita inferioară a Terrei a fost creat pentru a face experimente și pentru a conduce anumite studii în zona de micro gravitație.

A ajutat de asemenea pentru a afla efectele lipsei gravitației asupra corpului, efecte ce ne vor ajuta în momentul în care vom ateriza pe planeta Marte. În acest moment, NASA cheltuie între 3 și 4 miliarde de dolari anual pentru a opera SSI, aproximativ jumătate din totalul fondurilor sale destinate explorării spațiale. Vom reveni cu detalii în momentul în care acestea vor apare.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply