SpaceX depune eforturi susținute pentru a aduce internetul în cosmos

De luni de zile, SpaceX s-a întâlnit pe ascuns cu FCC pentru a pune la punct unul dintre proiectele sale mai puțin cunoscute. Potrivit ultimelor zvonuri, compania lui Elon Musk s-a întâlnit cu oficialii FCC de două ori în ultimele două săptămâni, prima dată a fost cu un oficial expert în tehnologii wireless iar cea de-a doua oară cu directorul Pai în sine.

SpaceX a discutat cu directorul Pai două probleme. Prima a fost înlesnirea regulilor pentru lansări comerciale în cosmos iar ce-a de-a doua  a fost pentru obținerea unei licențe pentru lansarea unor sateliți ce ar fi capabili să ducă internetul de pe pământ în cosmos. Elon Musk nu a participat la ședințe, însă Gwynne Shotwell s-a descurcat destul de bine.

De ani de zile, Elon Musk vrea să ducă internetul în cosmos pentru că așa are de gând să conecteze coloniile de pe Marte de Terra în viitor. O propunere de acest gen a fost lansată în luna noiembrie și dovedește că acest sistem ar putea funcționa dacă ar fi compus din 4425 de sateliți blocați pe orbita planetei la 700 de mile de scoarța terestră, menținând un unghi de 40 de grade deasupra liniei orizontului.

Companiile cochetează de mult cu ideea de rețea de sateliți care livrează semnal direct dispozitivelor. În anii 90, Motorola a avut un proiect similar numit Iridium, care a intrat însă în faliment după doar 9 luni de la lansare. După ce au fost estimate costuri de 6 miliarde de dolari pentru dezvoltare, firma cu pricina a fost cumpărată de investitori pentru 35 de milioane de dolari în anii 2000. Competitorul principal al lui Iridium, Globalstar al celor de la Qualcomm a avut o soartă similară.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.