Twitter banează 376.890 conturi care promovau terorismul

Ultima luptă a celor de la Twitter cu conturile ce promovează terorismul a făcut 376890 victime. Atâtea conturi au fost șterse în timpul campaniei, care a durat undeva la 6 luni de zile. Aproape 700 de mii de conturi extremiste au fost șterse din august 2015, de când Twitter a început să se ocupe de curățarea rețelei de socializare. 75% dintre conturile care au fost suspendate pentru că promovau terorismul au fost identificate doar de robotul pus la cale de tehnicienii Twitter, de filtrele SPAM. Celelalte conturi au fost suspendate din pricina cererilor și rapoartelor venite din exterior.

După ce Twitter a fost acuzat că nu se ocupă de eliminarea discursului de hate și a părerilor extremiste din rețeaua de socializare, au început să apară și rezultatele în acest sens. Cu motoarele la capacitate maximă, Twitter a început să dea afară chiar și conturile asociate cu opiniile de extremă dreapta pe care a putut să le identifice. Pe lângă conturile suspendate, la fel ca alte rețele de socializare, Twitter primește ordine de la autorități să șteargă anumit conținut de pe site.

Potrivit celor de la Twitter, chiar dacă se supun multora dintre aceste cerințe, în cea de-a doua jumătate a anului 2016 au refuzat majoritatea celor 88 de cerințe venite de la autoritățile guvernamentale pentru că aceste postări erau ale unor jurnaliști cu conturi verificate.

„Ținând seama de moda guvernelor la nivel mondial ce obișnuiesc să limiteze libertatea presei, vom răspunde acestor cereri doar dacă sunt întemeiate” spune compania pe un articol pe blog.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.