Google lansează Developer Preview pentru Android O

Dacă doar ce ai primit și tu update la Android 7.0 Nougat, iată că Google parcă vrea să-ți facă în ciudă și lansează o altă versiune de Android, denumit până acum Android O. Este vorba despre Developer Preview deocamdată, adică versiunea de teste pentru cei care sunt implicați în această ramură Android.

„Este versiunea de început, timpurie căreia i se vor adăuga pe parcurs foarte multe funcții. Se va lucra de asemenea la stabilitate, performanță și multe altele” spune Vice Președintele Dave Bruke.

Pentru a îmbunătăți durata de viață a bateriei și performanțele sistemului, Android O va limita destul de mult lucrurile pe care aplicațiile le pot face în fundal.

„Aceste schimbări vor înlesni munca celor care concep aplicații ce au un impact minim asupra dispozitivului utilizatorului sau asupra bateriei” spune Bruke.

Android O are de gând să dea utilizatorilor mai mult control asupra posibilității de a alege care notificări ajung pe displayul telefonului și care nu, notificări venite bineînțeles din aplicații. Developerii vor putea seta canale de notificări iar utilizatorii vor putea să blocheze sau să schimbe comportamentul acestor canale individual. Până acum, cei care doreau să facă asta trebuiau să închidă permanent toate notificările unei aplicații.

Una dintre cele mai interesante funcții aduse de Android O reprezintă posibilitatea de a folosi display-ul picture in picture. Adică poți să vezi un clip pe o parte a display-ului în timp ce navighezi pe Facebook sau trimiți SMS-uri. Sunetul prin Bluetooth se va bucura și el de un upgrade major, întrucât viitoarea variantă de sistem de operare a celor de la Google va beneficia de un codec audio LDCA (marca Sony).

Astfel, mai multe update-uri ale acestui Developer Preview vor fi lansate lunile următoare până în momentul în care sistemul va fi lansat oficial, anul următor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.