Cum luptă China împotriva hoților de hârtie igienică

Ai de gând să furi hârtie igienică din toaletele publice din Beijing? Nu te grăbi, unele dintre acestea dispun de tehnologie ce permite recunoașterea feței. Astfel, doar jumătate de metru de hârtie igienică ți se vor aloca la fiecare 9 minute. Potrivit unui raport BBC, în ultimii ani furtul de hârtie igienică e pe val în China. Turiști care vizitau Templul Raiului din Beijing au fost prinși cu rolele de hârtie igienică în sacoșe de prea multe ori. Astfel, managementul templului a instalat mașini high tech în toalete care să scaneze fețele oamenilor înainte să elibereze hârtia igienică.

6 aparate au fost instalate pentru o perioadă de testare de 2 săptămâni potrivit celor de la BBC. Fiecare aparat eliberează o fâșie de hârtie igienică de aproximativ jumătate de metru după ce scanează fața persoanei care o cere, proces ce durează aproximativ 3 secunde. Mașinile nu vor elibera mai multă hârtie aceleiași persoane decât dacă au trecut 9 minute de când a fost eliberată prima fâșie.

Între timp au apărut fel de fel de teorii și conspirații legate de aceste mașini. Toată lumea se gândește acum ce se întâmplă dacă intră pe fir un hacker sau ce se întâmplă dacă costul aparatelor este mai mare decât hârtia igienică furată. Și, bineînțeles, ce se întâmplă atunci când apare o persoană care are nevoie de mai multă hârtie decât eliberează aparatul?

Unii turiști care vizitau Templul Raiului din Beijing sunt de acord cu această implementare

„Este un obicei foarte prost” spune vizitatorul Qin Gang pentru The Times

„Poate că putem folosi tehnologia pentru a schimba modul oamenilor de  a gândi” continuă acesta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.