Google Street View a coborât într-un vulcan

Mulțumită unei echipe a Google Street View, în acest moment poți să explorezi lava din vulcanul Ambryn, Vanuatu – o insulă într-o regiune izolată a Oceanului Pacific. De fapt, Google a trimis o echipă de exploratori ca să captureze imagini în 360 de grade din crater, permițând astfel altor milioane de oameni să vadă interiorul unui vulcan activ.

„Să simți căldura ce se degajă din lavă în momentul în care cobori către ea, este o experiență fenomenală. Sper ca punerea pe hartă a acestui loc să ajute oamenii să realizeze cât de frumoasă este lumea în care trăim” spune Chris Horsley, unul dintre membri exploratori ce a coborât în crater pentru Google. Acest crater are o dimensiune egală cu aproximativ două terenuri de fotbal.

Expediția Google Street View este una dintre puținele încercări recente ale companiilor tech de a folosi tehnologia modernă în observarea vulcanilor. Vara trecută, GE a trimis exploratori în vulcanul Masaya din Nicaragua  ca să monteze senzori cu ajutorul cărora, cercetătorii să prezică momentul în care acesta o să erupă. Dacă vrei să vezi lava cu Google Street View, click AICI.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.