De ce majoritatea centrelor comerciale din România sunt așa prost ventilate?

Există și la Severin câteva centre comerciale și am observat că sunt foarte prost ventilate. Am discutat și cu prieteni din alte orașe și mi-au povestit că și la ei este aceeași problemă. Da, știu, la Severin, în orașul foamei, există centre comerciale în care oamenii cheltuie niște bani trimiși de ruda plecată în străinătate sau făcuți din combinații dar despre acest aspect vom discuta în alt articol. Întrebarea mea este de ce aceste centre comerciale sunt atât de gălăgioase și atât de prost ventilate? Pentru că de cele mai multe ori când intri înăuntru constați că niciodată nu este un aer curat așa cum se întâmplă prin majoritatea țărilor civilizate din străinătate…

Ei bine, răspunsul este unul cât se poate de simplu. Aceste centre comerciale nu investesc în ventilatoare de calitate ori sunt instalate unele mult mai ieftine care însă nu fac față unui volum de aer atât de mare. Un ventilator axial de tubulatură pentru un centru comercial ar trebui să aibă capacitatea de a scoate și de a adăuga aer fără probleme dar repet, atunci când se umblă la calitate, apar aceste probleme. E clar că dacă nu ai un debit suficient de  aer proaspăt, în interior o să se facă acea zăpușeală de care nu mai ai cum să scapi, zăpușeală care se concluzionează întotdeauna cu disconfortul. E destul de dificil să menții un centru comercial în standardele de calitate și nu o să vedeți chestia asta întâmplându-se prea des într-o țară precum România, în care „antreprenorii” vor să facă profituri maxime peste noapte, cu investiții minime.

Partea proastă este că în țara asta există companii ce vând ventilatoare de tubulatură de calitate, însă oamenii le ignoră. Preferă să dea mai puțin pe niște ventilatoare care să bifeze niște căsuțe în momentul în care se iau autorizațiile de la ISU și cam atât. De fapt, am văzut cam cum se construiesc incintele destinate oamenilor când a fost mediatizat dezastrul de la colectiv. Totul este o bătaie de joc cruntă, se ciupesc bani de peste tot, doar doar să iasă cineva mai ieftin. Ideea asta de a tăia fondurile într-o parte nu mi se pare de bun augur și de fapt se vede în calitatea clădirilor în sine. Degeaba se bagă la greu aer condiționat dacă  ventilatoarele centrelor comerciale sunt niște chinezării ordinare. E nevoie de un pic de luciditate și de un pic mai puțină Românie atunci când se construiesc centrele comerciale și sunt sigur că am reuși să le ducem la standardele de calitate pe care le au și cele din străinătate, în care e o adevărată plăcere să-ți petreci ziua.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.