Cu pisica la veterinar în scop preventiv?

veterinar Se întâmplă destul de des în România ca cetățenii să dețină prin micile lor case ori apartamente câte un animal de companie. Chiar dacă se spune că cel mai bun prieten al omului este câinele, cel mai răspândit animal de companie în România este pisica. De ce este pisica? Ei bine, motive sunt destule dar cred că cel mai important dintre ele se rezumă la întreținere. Câinele poate să fie gălăgios și să deranjeze vecinii, trebuie scos la plimbare de câteva ori pe zi dacă stai la bloc și așa mai departe. Pisicile pe altă parte sunt la fel de prietenoase, jucăușe, însă spre deosebire de câini sunt foarte curate, nu trebuie spălate, nu trebuie scoase la plimbare și nici nu deranjează vecinii cu mieunatul.

Câți dintre voi duceți pisica la controale medicale de prevenire?

Cu toții iubim de fapt pisicile. Sunt niște animale de companie atât de prietenoase, cu toate că mulți spun despre ele că sunt parșive. Partea proastă este că mulți proprietari de pisici nu le duc la controale medicale așa cum ar trebui. Nu știu câți dintre voi, cei care dețineți o pisică, ați luat-o fain frumos și ați mers cu ea într-un cabinet veterinar unde să faceți niște controale banale, doar așa, preventiv. De fapt nu mergem noi, oamenii, la medic preventiv și avem pretenția ca proprietarii de pisici să le ducă la control? Nici vorbă… Cu toate acestea, cred că lucrurile trebuie să se schimbe. Trebuie să învățăm să avem grijă de noi și de animalele noastre de companie cu care petrecem ani.

Care este cauza principală a mortalității ridicate în rândul pisicilor

Dacă țineți cu adevărat la pisicile voastre, trebuie întotdeauna să le duceți la controale de prevenire. O boală depistată la timp poate fi tratată și cred că sunteți conștienți de faptul că moartea animalelor de companie apare în 90% din cazuri din pricina faptului că există boli incurabile ce nu se mai pot trata odată instalate. Dacă dorești să eviți pe cât posibil dispariția celui mai bun prieten al tău, trebuie să-l duci periodic la control astfel încât să nu existe niciodată probleme de genul acesta. Pisicile pot să trăiască zeci de ani cu condiția să aveți grijă de ele cât mai bine posibil. Un control o dată la 6 luni nu cred că este nici costisitor nici greu de îndeplinit.

Clinici veterinare sunt destul de simplu de găsit în ziua de azi, luați drept exemplu pe cei de la fanvet.ro care și-au făcut și site pe net. Discutăm despre clinici veterinare foarte performante deschise prin mai toate orașele principale ale țării. Nu aveți nici o scuză să spuneți că nu ați dus pisoiul la medic la control din cauza faptului că la voi în oraș nu există asemenea clinici. Eu vă asigur că există și că sunt destul de numeroase precum cele din București. Aveți grijă de pisicile voastre și le veți avea alături zeci de ani.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.