World View – compania care vrea să te ducă în stratosferă cu un balon

World ViewDacă vrei să urci în cosmos în ziua de azi trebuie să te urci într-o rachetă destul de puternică care să te ducă pe orbită cu o viteză amețitoare. Ei bine, există și excepții. Compania americană World View proiectează baloane ce urcă-n stratosferă diverse instrumente științifice și ar putea în scurt timp să urce și oameni cu ajutorul acelor baloane. Compania a luat naștere în 2012 iar săptămâna aceasta a avut loc inaugurarea sediului din Tucson, Arizona.

Noile birouri se întind pe o suprafață de 41 de kilometri pătrați și sunt singurele din lume în care se plănuiesc zboruri stratosferice. Aici, cei de la World View au de gând să fabrice și să testeze vehicule de tip balon care se vor înălța la 30 de kilometri către cer.

Este vorba despre o inițiativă ce are legătură cu turismul spațial, numită Voyager. Astfel, un zbor de 5-6 ore va putea fi cumpărat de cei interesați de acest tip de distracție. Să zbori 5 ore în stratosferă într-o capsulă nu e deloc lucru mărunt. Acea capsulă va fi echipată cu tot ce-i corespunzător, un hublou uriaș, un mic bar, o baie, chiar și Wi-Fi astfel încât pasagerii să poată posta pe Facebook  răsăritul de soare pe care-l vor surprinde acolo. Nu vor lua contact cu imponderabilitatea acolo dar vor fi într-adevăr mai ușori. Rezervările sunt deschise deja cu toate că nu au fost programate primele zboruri iar un tichet costă atenție, 75.000 de dolari.

Trimiterea oamenilor la înălțimi atât de mari aproape de cosmos a fost practic ideea de bază pentru care a apărut World View.

„Îmi aduc aminte foarte clar cum mi-a intrat în birou într-o zi [co-founder-ul Taber MacCallum] și mi-a spus: ce părere ai despre trimiterea oamenilor la marginea cosmosului cu un balon cu heliu uriaș? Ei bine, nici nu am stat pe gânduri. Era exact ce doream și eu.” spune Jane Poynter, World View CEO…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.