De ce ar plăti cineva milioane de dolari doar ca să zboare în jurul lunii?

Cei de la SpaceX au anunțat nu demult faptul că vor trimite doi cetățeni obișnuiți pe orbita lunii undeva prin 2018. Ei bine, poate că mulți dintre voi v-ați întrebat de ce naiba ar plăti acei cetățeni milioane de euro pentru această experiență așa că vom încerca să lămurim această problemă pentru că de exemplu, pentru a trimite un cosmonaut pe Stația Spațială Internațională, NASA cheltuie undeva la 80 de milioane de euro.

De ce ar plăti cineva milioane de dolari doar ca să zboare în jurul lunii?

  1. Ca să se laude. Atunci când ai miliarde de euro în conturi și ești conștient că nu mai apuci să-i cheltui pe toți, o să vrei să faci orice numai să fii mai cu moț față de ceilalți miliardari cu care te-ai împrietenit de-a lungul timpului.
  2. Ca să facă un Selfie. Cât de tare ar fi să te duci să faci un selfie pe lună? Cred că poza cu pricina ar deveni viral în doar câteva secunde pe Instagram sau chiar pe Facebook.
  3. Ca să devină astronaut. Uni oameni chiar iubesc cosmosul și știința dar din păcate, să devii astronaut este foarte dificil. Sunt multe hopuri de trecut. Dacă în schimbi cumperi un bilet către lună va fi mult mai simplu să îți îndeplinești visul.

În linii mari, în lumea asta există oameni foarte bogați care nu au ce face cu banii. Din păcate, așa a evoluat societatea. Unii au devenit foarte bogați iar alții foarte săraci.

Cei de la SpaceX au înțeles chestia asta și are de gând să se folosească de banii altora pentru a duce un pas mai departe ideea de explorare spațială.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.