Cât vor plăti turiștii pentru a zbura în jurul lunii alături de SpaceX?

Doi turiști misterioși au pus deja un avans uriaș în conturile SpaceX pentru a fi primii care se bucură de călătoria în jurul lunii plănuită de această companie pentru 2018. Anunțul a fost făcut de Elon Musk, dar din păcate nu a spus și despre ce sume este vorba. Nu știm nici care este numele pasagerilor nici care sunt sumele pe care aceștia le vor cheltui cu această misiune. Din păcate, se pare că va fi destul de dificil să ghicim care vor fi costurile și veți vedea imediat de ce.

Nu e chiar atât de simplu să calculezi aceste sume pentru că sunt multe lucruri ce trebuie individual luate și puse de-o parte, apoi să nu uităm că nu avem de-a face cu o activitate foarte comună. Se adună așadar costul cu naveta, racheta care trimite naveta în cosmos și bineînțeles combustibilul. Pe lângă acestea se mai adună echipamentul celor doi călători și instruirea lor. Ar mai fi de discutat despre construirea acelui launchpad, plata celor care controlează misiunea de la sol, plata unor oameni care să se ocupe de misiunile de salvare în cazul în care ceva nu decurge conform planului și așa mai departe. De fapt, cei care au asistat la o lansare de rachetă în cosmos au observat probabil câți oameni sunt implicați în așa ceva.

Cu toate acestea, există un interviu cu Elon Musk în care acesta sugerează faptul că misiunea în jurul lunii ar putea să coste aproape la fel sau un pic mai mult cu o călătorie cu echipaj uman către Stația Spațială Internațională. Ce înseamnă asta? Păi în acest moment, NASA plătește agenției spațiale rusești Roscosmos în jur de 81 de milioane de dolari pentru un drum cu capsula Soyuz.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.