Privim 1 miliard de ore zilnic pe YouTube

Serviciile de content streaming precum Netflix devin din ce în ce mai populare chiar și în România, însă YouTube reușește cu adevărat să ia coroana. Google a făcut recent un anunț destul de impresionant, se pare că în fiecare zi, privim 1 miliard de ore de conținut video pe YouTube. Ca să vă faceți o idee de ansamblu, o persoană care ar încerca să privească 1 miliard de ore de video ar avea nevoie de vreo sută de mii de ani, ceea ce vă dați și voi seama că-i imposibil.

Aceste cifre sunt posibile, potrivit celor de la YouTube din pricina faptului că diversitatea este o realitate de necontenit pe această rețea de video sharing. Ce-i mai impresionant din punctul meu de vedere este infrastructura Google care să suporte un asemenea trafic. Vă dați seama ce servere trebuie să aibă astfel încât să meargă totul la parametri normali… Și lăsați la o parte pe cei care vizualizează, gândiți-vă mai ales la cei care urcă videoclipuri pe site, acolo e nevoie de și mai multă putere de procesare și stabilitate. De exemplu, ultimele statistici afirmă faptul că pe YouTube se uploadează 300 de ore de conținut în fiecare minut.

Aceste cifre sunt de-a dreptul amețitoare și realitatea este că vor crește și mai mult în viitorul apropiat. 1 miliard de ore sunt de-a dreptul impresionant  dar peste 5 ani cred că aceste cifre vor părea de-a dreptul derizorii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.