Lansarea 5G amânată pentru 2019

MWC Barcelona – se pare că rețeaua 5G nu are cum să intre în funcțiune mai devreme de 2019, în ciuda faptului că Qualcomm și Snapdragon au prezentat noi modemuri de ultimă generație capabile să suporte ala ceva. În Statele Unite, companiile AT&T și Verizon vor lansa anul acesta 5G cel mai probabil dar nu la adevărata capacitate. Până acum, planul era ca lansarea 5G să aibă loc pe la finalul lui 2018 dar pentru ca acest lucru să se întâmple, companii precum AT&T, Sprint, Qualcomm, Ericsson, Intel, LG, Huawei, și ZTE trebuiau să colaboreze mult mai intens, lucru care bineînțeles că nu s-a întâmplat.

„Pentru ca acest lucru să se întâmple, întreaga industrie trebuie să dea o mână de ajutor, numai așa putem accelera trecerea la noul standard” spune Rasmus Hellberg, director la Qualcomm.

O asemenea rețea nu este utilă dacă nu există modemuri pe măsură așa că Qualcomm și Samsung au anunțat astăzi că for colabora pentru un dispozitiv mult mai puternic capabil să facă față noile cerințe. Astfel, Qualcomm transformă modemul X50 într-o familie de modemuri X50 care vor suporta 3G, 4G și 2G de asemenea. Acest lucru este unul destul de important pentru că nimeni nu pune un modem exclusiv 5G într-un smartphone pentru că această rețea va fi la început destul de restrânsă. De asemenea, este dificil pus și două modemuri, unul 5G și altul 3 sau 3G pentru că ar duce la stoarcerea bateriei mult mai rapid.

Noile modemuri Snapdragon suportă rețeaua 5G și vor fi prezente pe piață până la finalul anului 2019 într-un singur cip, cum există astăzi de exemplu modemul X16 implementat în cipul Snapdragon 835.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.