3 aspecte pe care nu le iau în calcul cei care își deschid un fast food

Pentru că am ajuns țara antreprenorilor, țară în care există peste 600.000 de firme active la o populație la fel de activă de aproximativ 5 milioane de oameni (da, există un SRL de apartament la fiecare 10 cetățeni care muncesc și care plătesc taxe la stat), am zis să clarific un pic motivele principale pentru care toate aceste business-uri rămân întotdeauna subdezvoltate.

Să luăm de exemplu un fast food deschis într-un oraș oarecare. Veți vedea că modul de a gândi afacerea în sine este cel care ne oprește dezvoltarea și ne taie aripile. Din punctul meu de vedere, o țară în care 1 din 10 cetățeni are o firmă, nu are voie să fie săracă. Să vedem așadar 3 aspecte importante pe care nu le iau în calcul cei care doresc să deschidă un fast food.

3 aspecte pe care nu le iau în calcul cei care își deschid un fast food

  1. Locația. Orice business, nu neapărat fast-food-urile trebuie amplasate într-un loc cât mai profitabil și cât mai logic. De exemplu, un fast food trebuie amplasat în preajma marilor aglomerări urbane, nu prin zonele de case în diversele orașe ale țării. Mare atenție la amplasament, face diferența între un business de succes și unul ratat ori plafonat.
  2. Personalul. Nu știu câți dintre voi ați observat, dar la fast food, cea care vinde shaorma nu este academician. Încercați totuși să angajați fete care se poartă frumos cu clienții pentru că de cele mai multe ori, aceste posturi sunt ocupate de niște personaje destul de grețoase iar clienții vor simți chestia asta în secunda doi. A doua zi nu vor mai veni la tine din cauza angajatelor.
  3. Echipamentul. Niciodată nu trebuie să pornești la drum cu echipament second hand sau improvizat. De exemplu, o să ai nevoie mai mult ca sigur de friteuze profesionale. Caută un furnizor de mașini de gătit sau mai bine zis de echipamente Horeca de la care să cumperi tot ce ai nevoie astfel încât să nu ai probleme cu nimeni iar afacerea ta să fie mereu funcțională.

Așadar, în linii mari, luați în calcul locația, angajații și echipamentele dacă vreți să aveți un business de succes pe termen mediu și lung. Nu uitați de aceste trei aspecte. Sunt cruciale.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.