10 fotografii extraordinare cu și despre cosmos

Cei care sunteți pasionați de space and science stați pe-aproape, întrucât vom trece în revistă 10 fotografii extraordinare cu și despre cosmos surprinse în ultima săptămână. Sunt fotografii luate de pe space.com și pe care vom încerca să le explicăm un pic în cele ce urmează.

10 fotografii extraordinare cu și despre cosmos

  1. Iarnă văzută din spațiu, de pe Stația Spațială Internațională. În foto, avem râul Dniper aflat la nord de Kiev, surprins de astronautul francez Thomas Pesquet.
  2. Naveta cargo Dragon a celor de la SpaceX a ajuns la Stația Spațială Internațională cu o întârziere de 24 de ore. Astronauții Thomas Pesquet și Shane Kimbrough prind naveta cu ajutorul brațului robotic Canadarm2 la ora 5:44 AM (EST).
  3. Lansarea unei rachete Space X. O flamă portocalie superbă învăluită în nori groși de fum a fost surprinsă pe 19 februarie în timpul lansării rachetei Falcon 9 a celor de la SpaceX de la centrul de lansări din Florida al celor de la NASA (Kenedy Space Center).
  4. Racheta celor de la Space X aterizează înapoi pe Terra după ce a dus la bună îndeplinire o misiune pentru NASA.
  5. Naveta cargo rusească Robotic Progress 66 reușește să andocheze la Stația Spațială Internațională și să aducă astronauților provizii proaspete.
  6. Posterul prin care NASA promovează descoperirea sistemului solar TRAPPIST-1e.
  7. O animație de tip timelapse cu atmosfera gazoasă a lui Jupiter face furori pe internet. Aceasta a fost creată de un grup de fotografi amatori.
  8. Motocicleta care zboară este de fapt o combinație între motocicletă și dronă.
  9. Curcubeul apare în timp ce NASA testează motorul RS-25 la Stennis Space Center.
  10. Lansarea navetei cargo Robotic Progress 66 către Stația Spațială Internațională din data de 22 februarie 2017. Naveta aducea provizii proaspete pentru astronauți.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.