De la vitrina plină cu prăjituri, la vitrina cu inele de logodnă

De mici copii suntem fermecati de forma rotunda. Cand suntem bebelusi mici, ni se pare o super minune faptul ca ea se duce la vale sau ca ea se invarte si mai ales faptul ca sare. Apoi crestem si multumim cerului ca exista forma rotunda, pentru ca ea ne ofera rotile de invartit sau trambulinele si multe altele.
Apoi crestem un pic mai mult si descoperim ca Pamantul e rotund si ni se pare descoperirea asta e cel putin la fel de tare ca descoperirea mingiei din perioada cand eram bebelusi. Vrem sa strigam EVRIKA la orice colt de strada si simtim ca putem tine bolta cereasca pe umeri, ca niste veritabili Atlasi ai Antichitatii.
Anii trec incet, incet si descoperim “formele fetelor” si “le aprofundam intens”, ca suntem mari pasionati de geometrie si vrem neaprat sa aflam intotdeauna ariile formelor rotunde pe care le intalnim. Simtim acum ca ele sunt “descoperirile cele mai veritabile” si nu am vrea sa renuntam nici macar o clipa la “studiul intensiv”. Dar dupa ce furtuna hormonilor se mai domoleste, revenim din nou la ganduri mai normale de cercetare a ideii de rotund. Si intelegem cercul vietii si rolul fiecarei intamplari pe care o traim. Intelegem ideea de ROTUND la adevarata ei valoare.

Si pana sa ne dam seam, ne trezim Tineri Frumosi si Liberi plini de responsabiliti. Si daca impozitele sau taxele nu le putem pune la indoiala, ca sunt niste responsabilitati care nu ne plac, trebuie sa recunoastem ca exista una care ne place tuturor. Desper ce vorbesc? Despre acel moment cand noi trebuie sa stam, precum copii in fata unei vitrine de cofetarie plina cu prajituri, doar ca in fata unei vitrine pline cu inele de logodna cu diamant. Si daca voi credeti ca doar femeilor le este greu sa aleaga de acolo, sa stiti ca va inselati amarnic. Am intrebat multi barbati “care au trecut pe acolo” CE AR FI ALES si raspunsul tuturor la unison a fost:

PRIETENE, MA BUCUR MAXIM CA NU SUNT FEMEIE SI CA NU TREBUIE SA ALEG DIN TOATE ACELE ZECI DE MINUNI. PE MINE SINCER M-AR FI APUCAT PLANSUL SI SIGUR BATEAM PE CINEVA!

Voi ce ziceti? Alegerea va fi sau a fost grea?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.