Mai este la modă tencuiala decorativă?

Casele în care ne ducem traiul sunt de departe cea mai importantă realizare din viața noastră. Din păcate, noi, tânăra generație, nu am avut norocul să primim case cum au primit părinții noștri pe vremea Răposatului. Am fost nevoiți să muncim foarte mult pentru ele, unii au făcut pact cu băncile pe 30 de ani  ca să aibă un acoperiș deasupra capului așa că trebuie să știți că apreciem tare mult aceste locuințe. Atunci când muncești de-ți sar capacele pentru un lucru, ajungi să-l iubești ca pe ochii din cap. Nu cred că este o noutate acest lucru, nu cred că e nici ceva ciudat să vezi cum apar case care mai de care mai colorate pe străzile noastre, fiecare casă clădită și pictată după gusturile proprietarilor. Noi nu avem legi precum străinii care să ne oblige să facem toate casele de pe stradă la fel de înalte sau să ne oblige să păstrăm culoarea generală a celorlalți.

Străzile viu colorate din România sunt o realitate, sunt o realitate a unor tineri care au muncit mult și muncesc în continuare în țară sau în străinătate. E drept, în străinătate se adună mai repede banul dar știm cu toții care sunt compromisurile. Astfel, tinerii doresc să aibă niște case care să-i reprezinte dacă tot muncesc de le sar capacele, unii departe de familie. Aceste culori foarte diferite și uneori țipătoare sunt obținute cu tencuială decorativă. Această tencuială se află printre noi de ani buni și este prima opțiune a românilor după ce-și izolează casele din punct de vedere termic. Cu toate că în ultimii ani o mare majoritate a românilor au cam renunțat la această tencuială din diverse motive printre care amintim și lavabila evoluată care capătă nuanțe și proprietăți tot mai avansate, ea rămâne încă la modă și am să vă spun și de ce. Tencuiala decorativă are proprietăți termice sau mai bine zis poate să izoleze termic față de o simplă lavabilă. Discutăm despre niște mici granule acrilice care se folosesc special în combinație cu pluta și pe care le găsiți evident pe e-izolații.ro.

E bine să ne gândim în ansamblu atunci când izolăm o casă și iată că tinerii gândesc în această direcție. Această tencuială decorativă îți permite să împuști doi iepuri dintr-un singur foc cum s-ar spune, sporești și calitatea izolației și obții și o culoare parcă mai vie, mai vibrantă. În plus, tencuiala decorativă protejează mult mai bine peretele dar nu ne vom referi acum la acest aspect. Am prezentat această tencuială pentru că este încă la modă. Tinerii nu se sfiesc să o folosească atât pe la țară cât și prin oraș. O puteți folosi cu încredere mai ales dacă nu ați luat niciodată contact cu ea. Cu toate că se zvonește că ar fi scumpă, durabilitatea, proprietățile termice și culorile vibrante merită investiția.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.