Incendiu la o fabrică Samsung din China

Ultimul lucru pe care Samsung și-l poate dori în acest moment este repetarea episodului cu bateriile defecte. Ei bine, iată că incendiile se repetă, dar sub altă formă. Potrivit celor de la Reuters, un mic incendiu a izbucnit miercuri la Samsung SDI, fabrica-partener pentru baterii Samsung din Tianjin, China. Din fericire, nu au existat victime dar investigațiile dovedesc faptul că focul a apărut din cauza unor baterii defecte. Acest incident nu periclitează operațiunile din fabrică.

După cum ne aducem bine aminte, Samsung SDI este un afiliat Samsung, unul dintre cei mai importanți furnizori pentru bateriile defecte din Galaxy Note 7, baterii care au convins aceste telefoane să ia foc sau să explodeze pur și simplu.

Un purtător de cuvânt de la Samsung a spus către Reuters că focul a apărut într-o zonă a fabricii în care se depozitau deșeurile, nicidecum în cadrul liniei de producție, așa că nu se pune deocamdată problema de alte baterii defecte în dispozitivele Samsung. Pe social media însă, umblă zvonuri contradictorii care spun că de vină au fost bateriile care se produceau în fabrică.

„Materialul care a luat foc reprezintă baterii ce conțin litiu în interior. Focul a apărut la baza de producție la câteva produse în curs de fabricație, neterminate ”se arată pe Sina Weibo, o versiune chinezească de Twitter. 110 pompieri ar fi fost trimiși la fața locului prin intermediul a 19 autospeciale, reușind astfel să stingă flăcările destul de rapid.

Incidentul vine la o lună după ce Samsung a anunțat concluziile investigației interne asupra incendiilor și exploziilor ce au cauzat renunțarea la producția telefonului Galaxy Note 7. S-a spus atunci că de vină au fost bateriile cu dimensiuni neregulate, baterii care cauzau supraîncălzirea dispozitivului și multe alte probleme. După acest incident, Samsung a introdus un sistem de 8 teste aplicate bateriilor pentru a evita circul de anul trecut.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.