Facebook lansează funcția Community Help

Community HelpÎn luna noiembrie a anului trecut, Facebook a anunțat o funcție nouă numită Community Help. Această funcție permite oamenilor să ceară și să ofere adăpost, mâncare sau provizii în cazul unui dezastru natural. Ei bine, iată că funcția își face debutul.

Într-o postare pe blog de miercuri, Vice Președintele Facebook Naomi Gleit a oferit mai multe detalii despre această nouă funcție disponibilă de astăzi pentru calamitați naturale și pentru accidente precum incendii. Din păcate, în Europa funcția se lasă un pic așteptată, ea a fost lansată astăzi doar pentru Statele Unite, Canada, Australia, Noua Zeelandă, India și Arabia Saudită.

Această funcție, Community Help, îți va permite să oferi ajutor celor care sunt în jurul tău sau îți va permite ție să ceri la rându-ți ajutor dacă ai nevoie. Se poate lua legătura cu oameni care pot oferi apă și alimente, transport, scutece pentru copii, echipamente, haine, și multe altele. Postările cu pricina pot fi vizualizate în funcție de categorie sau de locație. Pe viitor, Facebook va încerca să îmbunătățească funcția Community Help și să o facă disponibilă și în alte țări, inclusiv în România, adăugând de asemenea mai multe tipuri de incidente.

Community Help este de fapt un update pentru Safety Check, o funcție mai mare introdusă de Facebook în 2014 prin care permite oamenilor să își ofere poziția pe o hartă în cazul unei crize. Ei se pot loga și semnala faptul că sunt în regulă. Ca să folosești Community Help, trebuie să ai Safety Check activat. Așteptăm această funcție și în România.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.