Corsair anunță primul desktop, Corsair One

Producătorul de componente și periferice  Corsair a pus bazele propriului sistem desktop. Era chiar culmea dacă nu ar fi făcut acest pas pentru că această companie produce aproape orice componentă desktop mai puțin procesoare și plăci de bază. Corsair One se numește prima tentativă a celor de la Corsair de a intra pe piața desktop, având în interior componente pre-asamblate. În acest moment, specificațiile nu sunt făcute publice și nici prețul. După cum puteți vedea în imaginea de mai jos, Corsair este un desktop de tip SFF (small form factor), cu un design șmecher dar minimalist.

Corsair și-a clădit reputația cu ajutorul componentelor și asistăm la o premieră pentru această companie. Corsair fabrică în acest moment memorie RAM, carcase, surse de alimentare și coolere pentru procesoare. De asemenea, compania mai fabrică și periferice precum tastaturi și mouși.

Oricum, Corsair nu ar fi prima companie care decide să facă un salt uriaș. De fapt, există companii celebre care au încercat au eșuat lamentabil. BFG de exemplu nu a putut să vândă produse precum Phobos în timp ce Maingear a reușit să cunoască succesul cu acel Rush X99. Încă un exemplu elocvent în acest domeniu este Razer, care a trecut de la periferice de gaming la producția de laptopuri extraordinare precum seria Blade.

Nu ne rămâne decât să așteptăm să vedem dacă Corsair One va avea parte de succes sau nu, mai ales cu acest design interesant care ar putea deveni foarte ușor subiect de critică. Poate că palmaresul Corsair în ceea ce privește producția de componente și periferice va fi suficient, poate că nu. Vom vedea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.