Western Digital dublează densitatea memoriei NAND

Cei care se gândesc să cumpere în 2017 un laptop sau un PC trebuie neapărat să opteze pentru un SSD, în detrimentul unui HDD. Motivele? Motivele sunt destul de multe cu toate că în ultimii ani SSD-urile nu au fost chiar atât de populare, din pricina dimensiunii destul de reduse a spațiului de stocare. Foarte multă lume a preferat un HDD mecanic mai lent dar de capacitate mult mai mare față de un SSD mai rapid dar mult mai mic.

Ei bine, această problemă care a ținut oamenii departe de SSD tot atâta timp pare să fie eliminată de cei de la Western Digital. Această companie a colaborat cu Toshiba și urmează să prezinte niște SSD-uri de capacitate mult mai mare față de cele prezente astăzi pe rafturile magazinelor. În luna iulie a anului trecut, Wester Digital anunța primului cip de 256 GB 3D NAND iar acum, se pare că au reușit să îi dubleze capacitatea cu un cip de 512 GB 3D NAND, produs în Japonia la Yokkaichi.

Acest lucru este un pas înainte incredibil pentru SSD-uri. Înseamnă că Western Digital poate să dubleze spațiul de stocare folosind un singur cip, nu două. SSD-urile tipice din magazine pornesc de la 128 GB și ajung până la 4 TB în formatul de 2.5 inci. Cipurile revoluționare ale Western Digital pot stoca 3 biți/celulă și sunt alcătuite din 64 de straturi. Această tehnologie se numește 3D NAND pentru că stochează datele pe orizontală de-a lungul cipului, iar straturile sunt așezate pe verticală asemenea zgârie-norilor. De fapt, această reașezare a cipului a condus la mărirea spațiului de stocare.

Deocamdată nu știm când anume cipurile vor ajunge în magazine, de fapt nu știm nici dacă vor fi implementate ca produse dar cu siguranță de acum înainte, SSD-urile vor începe să evolueze fulminant.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.