Uber angajează un inginer NASA pentru a dezvolta un proiect cu mașini zburătoare

În luna septembrie a anului trecut, Uber a spus că mașini zburătoare capabile să planeze de-asupra orașelor și care să transporte persoane din A în B vor fi o realitate în următorii 10 ani. Acum, producătorul celei mai celebre aplicații de car sharing  a angajat pe cineva destul de special care să transforme acest vis frumos, în realitate. Este vorba despre Mark Moore, un inginer în aviatică de calibru mondial care a lucrat pentru NASA în ultimii 30 de ani , unde a ocupat funcția de șef tehnologic pe parte de mobilitate în cadrul institutului Langley Research Center.

Mark a studiat ani buni fezabilitatea decolării verticale  și a aterizării verticale implementate dispozitivelor și ulterior mașinilor în toată regula. Acum, Mark va fi director pe parte de inginerie aviatică pentru Uber, unde se va ocupa de inițiativa Elevate a acestei companii.

„Uber continuă să fie un catalizator pentru dezvoltarea tehnologiei VTOL. Ne bucurăm să-l avem aici pe Mark și suntem siguri că vom reuși să ducem proiectul la îndeplinire.” Spune Nikhil Goel, director Uber pentru programe avansate.

În luna octombrie, Uber a lansat programul Elevate, spunând că va crea niște mașini capabile să zboare de la San Francisco la San Jose în doar 15 minute. Acest drum cu mașina durează undeva la 2 ore.

„O rețea de aeronave de mici dimensiune, electrice, capabile să decoleze și să aterizeze pe verticală va aduce în prim plan cel mai rapid mijloc de transport între orașe și suburbiile acestora și nu în ultimul rând, între orașe” spune Uber în lucrare la care pare să fi participat și Mark Moore.

„Nu-mi pot imagina o altă companie mai bine poziționată pentru un asemenea proiect” spune Mark Moore pentru Bloomberg.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.