Ortezele – dovada că tehnologia medicală avansează

Cei care au fost o viață întreagă sănătoși, cei care nu au prea avut de-a face cu cabinetele medicale și cu doctorii au stat oarecum distanți de tehnica medicală și nu sunt oarecum conștienți de modul în care a evoluat în ultimii ani. Din punctul meu de vedere, evoluția este foarte clară și drept dovadă stau ortezele, niște dispozitive medicale ce pot înlocui ghipsul în cazul fracturilor membrelor sau pot ajuta la grăbirea vindecării anumitor afecțiuni.

Indiferent că discutăm despre un guler cervical, despre o oreteză umăr, orteză gleznă, orteză mână, o genunchieră, toate sunt dispozitive care ajută la recuperarea mai rapidă și ca să înțelegeți mai bine fenomenul o să încerc să dau un fel de definiție a ortezei pe înțelesul tuturor. Așadar, ortezele sunt niște dispozitive 100% medicale, 100% fabricate, care ajută și susțin sistemul locomotor în perioada de recuperare a acestuia, oferind de asemenea mobilitate superioară în cazul afecțiunilor ce nu mai pot fi remediate.

Ortezele de cele mai multe ori, sunt făcute pe comandă (dacă discutăm despre ortezele pentru mâini/picioare) și pot fi cumpărate doar după ce un medic și-a dat avizul în acest sens pentru că de cele mai multe ori, acestea sunt folosite în cazul fracturilor de mâini sau picioare, reprezintă un înlocuitor modern al ghipsului. E clar că este nevoie de avizul medicului. Ortezele nu sunt folosite doar în cazul fracturilor pentru imobilizare, ci și pentru susținere și sporire a mobilității în cazul în care mușchi/nervi sunt afectați de atacuri cerebrale sau diverse boli.

Care sunt cele mai celebre orteze medicale, cele mai des întâlnite în viața de zi cu zi?

ORTEZĂ PENTRU GLEZNĂ – PICIOR, IMOBILIZATOR, FIX

Cele mai des întâlnite orteze sunt cele pentru gleznă (vedeți aici cum arată o orteză pentru gleznă de la ortopedica.ro). Ortezele pentru gleznă sunt de două feluri: elastice și fixe. Ortezele pentru gleznă elastice sunt folosite în cazul entorselor iar cele fixe pentru cazuri mai grave, legate de patologia traumatică sau patologică a gleznei şi a piciorului. Ortezele fixe sunt cele despre care spuneam mai sus că pot înlocui ghipsul în cazul unor fracturi și sunt bineînțeles mult mai estetice și mai moderne.

De unde poți cumpăra orteze medicale de calitate?

Cele mai bune, calitative orteze medicale le veți putea cumpăra de pe Ortopedica.ro. Aici există un raport calitate-preț destul de bun și tehnicieni ortopedici destul de pricepuți, astfel încât să reușească să expedieze către dumneavoastră cele mai confortabile dispozitive. De asemenea, de precizat că cei care vor înregistra comenzi pe ortopedica.ro, vor putea compensa cheltuiala prin intermediul CAS, lucru foarte bun din punctul meu de vedere.

Ortezele reprezintă așadar o alternativă modernă, curată și mult mai estetică de recuperare a celor care suferă de unele probleme de mobilitate, de disfuncții ale aparatului locomotor. Dacă mai pui la socoteală și faptul că se pot deconta total sau parțial prin intermediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, nu cred că există motive să nu încerci și tu aceste dispozitive în momentul în care ai o problemă ce necesită unul. E bine să căutăm întotdeauna alternative atunci când vine vorba despre tratamentele medicale clasice pentru că de multe ori putem avea parte de surprize plăcute. Tehnologia evoluează rapid în acest domeniu medical iar ortezele sunt cea mai bună dovadă.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.