Cum alegem centrala termică pe gaz?

Să cumperi o centrală termică pe gaz nu e atât de dificil cum pare dar dacă nu ai mai luat contact până acum cu acest domeniu e posibil să faci o alegere greșită. Sunt sigur că nimeni nu-și dorește să dea o grămadă de bani pentru o centrală termică ce nu face față sau pe una care nu are randamentul dorit așa că în cele ce urmează vom scoate în evidență cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când ești în căutarea unei centrale termice în condensație.

N.B. Ca să poți monta o centrală termică pe gaz trebuie să îndeplinești simultan două condiții: să fii racordat la ceva rețea de gaze naturale (sau să deții recipiente specifice omologate) și să ai posibilitatea să scoți coșul de evacuare în afara imobilului. Centralele termice pe gaz ard acest combustibil și au nevoie de coș special, aviz amatorilor care doresc să monteze una la bloc.  

Cum alegem centrala termică pe gaz?

Sfaturi pentru căldură

Centrala termică pe gaz se alege în funcție de suprafața ce trebuie încălzită. Pentru un apartament cu 3 camere sau o casă cu 3 camere (izolate termic) se recomandă o centrală Buderus de 25 kw. Cu cât suprafața crește, cu atât va fi nevoie de o centrală mai puternică. La fel și dacă imobilul NU este izolat cu polistiren sau alt material asemănător.

Sfaturi pentru apa caldă

Pentru că o centrală termică produce și apă caldă, nu doar căldură, trebuie să fii atent la debitul de apă caldă și la presiunea măsurată în bari. O centrală Buderus de 25kw, pe gaz, va scoate undeva la 3 bari ceea ce e suficient pentru casele de mici dimensiuni în care se vor putea spăla vase în timp ce unul dintre membri face un duș.

Sfaturi pentru achiziție

Găsești cele mai bune prețuri pentru centrale termice Buderus de pe berluni.ro. Cei de la Berluni sunt specializați în vânzare și instalare de centrale termice așa că recomandarea mea ei sunt. E bine să cumpărați din magazine care-ți oferă prețuri bune dar care-ți asigură și montajul de calitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.