Problemele cu Note 7 au fost cauzate de bateriile cu dimensiune neregulată

Note 7Potrivit Wall Street Journal, se pare că baterile cu dimensiune neregulată au fost cele care au dus la epicul eveniment de anul trecut cu celebrul Samsung Galaxy Note 7. Raportul vine cu două zile înainte ca Samsung să țină conferința de presă în care anunță rezultatele anchetei proprii conduse în acest caz. Astfel, în Wall Street Journal scrie clar că exploziile au fost cauzate de telefoanele care conțineau o baterie cu alte dimensiuni față de cele normale, producând supraîncălzire, incendii sau în unele cazuri chiar explozii. Potrivit raportului, bateriile pentru Galaxy Note 7 vindeau de la doi furnizori: Samsung SDI, unul dintre afiliații gigantului coreean și Amperex Technology, o companie din Hong Kong. În momentul în care telefoanele au început să se aprindă, Samsung a observat faptul că bateriile afiliaților au fost de vin. Astfel, compania a rechemat în service telefoanele vândute până atunci și a crescut producția de modelele de baterie furnizate de Amperex Technology.

Povestea, a fost bine documentată ulterior: Cu toate că telefoanele au revenit în service și au primit bateriile noi, venite de la producătorul considerat de Samsung fără de probleme, dispozitivele au început să ia foc din nou. Într-un final, Samsung a pus capac producției de Samsung Galaxy Note 7 și a retras de pe piață absolut toate dispozitivele.

Potrivit unor surse necunoscute, The Wall Street Journal spune că bateriile de la Samsung SDI nu se potriveau în telefon așa cum trebuie, cauzându-le supraîncălzirea cu pricina. Se pare că de vină pentru problemele cauzate după ce schimbul bateriilor a avut loc, a fost mărirea foarte mult a capacitații de producție a Amperex Technology, astfel, bateriile au ieșit defecte, cu dimensiuni la fel de neregulate ca ale Samsung SDI. Se pare că Samsung a avut un ghinion teribil cu acest Galaxy Note 7 dar cred că au avut și ce învăța din această pățanie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.