Mark Zuckerberg, invadat de cotropitori pe insula proprie din Hawai

Mark ZuckerbergMark Zuckerberg dă în judecată câteva sute de persoane pe insula Havaiană Kauai, care cică ar fi moștenit pământuri pe o mică porțiune din insula pe care el o deține în acest moment. Cu doi ani în urmă, Mark Zuckerberg a cumpărat 700 de acri de plajă pe insula Kauai, pentru suma de 100 de milioane de dolari cu dorința de a crea un resort acolo destinat vacanțelor familiei sale. Din păcate, lucrurile cu acele terenuri nu erau clare ca bună ziua iar acum este nevoit să dea în judecată.

Procesul în instanță vizează persoane fizice, vii sau moarte, care au moștenit sau au deținut cândva terenuri pe insula cu pricina. Terenurile despre care se zvonește că ar fi cu bucluc se numesc kuleana iar deținătorul de drept al acestora este departe de a fi clarificat.

Astfel, peste 30 de persoane au fost chemate în instanță momentan de Mark Zuckerberg prin intermediul Pilaa International LLC, Northshore Kalo LLC, și High Flyer LLC (deținute de Mark) forțând pe acești deținători de moșteniri să-i vândă terenurile care, au fost achiziționate în primă fază în anul 1850 de către cetățeni prin intermediul Kuleana Act. Din păcate, acești oameni și-au lăsat terenurile moștenire dar fără acte, ajungând astfel în situația de mai sus.

Acest tip de acțiune este ceva comun în Hawai  potrivit Honolulu Star Adviser, însă criticii spun că în ultimii ani s-au redus drastic deținătorii de terenuri nativi din Hawai.

„Chiar și cu ordin judecătoresc și cu compensații financiare, forțarea oamenilor să-și vândă terenurile nu este prea corectă, și nici bine văzută atât timp cât este condusă de cel de-al 6-lea cel mai bogat on din lume” spune publicația Honolulu Star Adviser.

2 Comments

  1. Gabi Miron Jan 24, 2017
  2. Daniel Feb 1, 2017

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.