Orice magazin ar trebui să investească în etichete și cititoare de coduri de bare

În România, în ciuda asaltului hipermarketurilor din ultimii 10 ani, magazinele de cartier, de mici dimensiuni, încă mai reușesc să reziste. Nimeni nu înțelege de ce și cum se întâmplă acest lucru, însă iată că pare să fie o industrie care deși este cu un picior în groapă, se agață în continuare de micul client și reușește să supraviețuiască.

Unul dintre motivele pentru care aceste mici magazine de cartier supraviețuiește se referă la modul de lucru cu clientul. Majoritatea magazinelor de cartier au investit bani grei în modernizare pentru că au înțeles faptul că unui client nu-i place să stea la coadă. Cum în hipermarketurile din România mereu se stă la coadă, micile magazine au reușit cu ajutorul tehnologiei să rezolve această problemă. Astfel, vânzarea într-un magazin de cartier se desfășoară mult mai rapid față de un hipermarket pentru că există calculatoare, etichete cu coduri de bare și cititoare de coduri de bare.

Patronii care au dorit să acorde micilor clienți un plus de confort au cumpărat fain frumos imprimante pentru etichete, riboane și cititoare de coduri de bare pe care le-au legat la un calculator ieftin. Cred că toată lumea poate să confirme faptul că timpul petrecut la coadă la un magazin de cartier echipat cu asemenea instrumente mai sus menționate, este mult mai mic față de hipermarketuri. Eu de exemplu nu de puține ori am lăsat micile cumpărături făcute în magazine precum Carrefour sau Cora chiar acolo printre raioane și am plecat acasă. Nu aveam cum să petrec jumătate de oră la coadă. Nu am înțeles niciodată de ce aceste hipermarketuri, în ciuda zecilor de milioane de dolari pe care le rulează anual, nu sunt în stare să angajeze oameni pentru toate casele și astfel, să nu mai stea clienții la coadă pentru o pâine câte 2 cărucioare pline vârf ale altora.

În fine, asta e o discuție pe care nu o vom aborda acum. Important este faptul că micii întreprinzători au înțeles ideea de bază, au înțeles nevoile de bază ale unui client. Cu cât se înlesnește procesul de vânzare, cu atât toată lumea va fi mai încântată pentru că între noi fie vorba, la modul în care funcționează hipermarketurile în România, există foarte multe nemulțumiri iar oamenii sunt în căutarea unei alternative.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.