Îmbunătățește durata de viață a bateriei cu Power Slider (Windows 10)

Deținătorii de laptopuri și/sau tablete ce rulează Windows 10 vor fi mai mult decât încântați cu ultima opțiune implementată acestui sistem de operare de cei de la Microsoft. După cum știm cu toții, bateria este călcâiul lui Ahile atunci când vine vorba despre dispozitive portabile iar Microsoft a înțeles acest lucru foarte bine. Astfel, a implementat funcția Power Slider, deocamdată doar în Windows 10 Insider Preview și o va testa în săptămânile imediat următoare. Ce face Power Slider? Efectiv îți permite să ajustezi manual asemenea intensității luminozității ecranului unui smartphone, cât de econom să fie laptopul/tableta cu pricina.

Găsiți acest Power Slider în buildul 15104 al Windows 10 și nu uitați, trebuie să faceți parte din programul de testare Microsoft Insider pentru a avea acces la update. Deocamdată este doar funcția fără efect, doar acea bară pe care se poate selecta proporția de economisire dar în curând vom avea și implementare fizică a acțiunii. Cu această nouă funcție, dispozitivele care depind de baterie vor putea fi setate astfel încât să reziste mai multe ore pornite.

„Facem aceste experimente pentru că sunt singurele care ne pot ajuta să găsim o soluție pe care toată lumea o așteaptă de ani de zile: îmbunătățirea duratei de viață a bateriei. Vom lucra la această funcție numită Power Slider astfel încât setările ei să fie cât mai potrivite pentru majoritatea clienților și astfel, la următorul update al Windows 10, să ajungă și la clienți” spune Dona Sarkar, inginer software pentru Microsoft.

Oricum, peste câteva săptămâni când noul update al Windows 10 va fi lansat, Microsoft a anunțat că vor exista (pe lângă Power Slider) câteva funcții care vor ajuta deținătorii de dispozitive mobile să le folosească o mai lungă perioadă de vreme atunci când sunt pe baterie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.