Cluj sau București? Unde poți găsi cele mai avantajoase locuri de muncă?

În momentul în care termini studiile, apare marea dilemă: să cauți un loc de muncă în București sau să începi o carieră într-un alt oraș, ca de exemplu în Cluj? Chiar dacă foarte multă lume consideră Bucureștiul un fel de Mecca pentru oportunitățile de angajare, există și variante destul de interesante. Este posibil de exemplu să găsești locuri de muncă în Cluj mult mai avantajoase față de ce ai putea să găsești în București, mai ales în anumite domenii și dacă cumva ești pus în situația să alegi între două orașe, iată 4 motive pentru care ar trebui să încerci la Cluj.

4 motive să-ți cauți un loc de muncă la Cluj după ce termini facultatea

  1. Clujul este cel mai important centru universitar IT. De vreo 10 – 15 ani încoace, Clujul este locul în care se înființează cele mai multe firme pe parte de IT, este locul în care se mănâncă informatica pe pâine. Dacă ai terminat într-un domeniu legat de informatică și calculatoare, chiar automatizări, ar trebui să cauți locuri de muncă în Cluj.
  2. Salariile sunt la nivel de București, dacă nu chiar mai bune. Diferență de salarizare între București și Cluj nu prea există, cel puțin în domeniile în care se cer studiile superioare. Partea financiară nu ar trebui să atârne balanța Bucureștiului dacă cumva doriți să câștigați mai mulți bani.
  3. Clujul este un oraș mult mai aerisit și civilizat, liniștit. Nu am înțeles niciodată de ce oamenii vor să trăiască într-un oraș gri, cenușiu, murdar, aglomerat, violent, cocălăresc până la urmă, precum Bucureștiul. În ultimii 20 de ani, capitala a devenit un fel de Turn Babel în care ai orice, numai civilizație nu. Cei care au fost măcar o dată la Cluj au văzut foarte clar diferența. Clujul este un oraș mult mai aerisit și civilizat.
  4. Există portaluri pentru recrutare online din zona Clujului. Luați spre exemplu portalul de recrutare online infomunca.ro, portal care vine cu cele mai interesante joburi pentru Cluj, fiind practic un business pornit tot din acea zonă. Dacă vrei să muncești la Cluj, ai șanse foarte mari să găsești un loc de muncă prin intermediul acestui portal micuț, pus pe picioare cu gândul de a ajuta pe cei care sunt în căutarea unui job. Practic, e mult mai simplu să găsești un loc de muncă la Cluj, bine plătit, decât la București și veți vedea imediat de ce.

Infomunca.ro – platforma de rerutare online care te ajută să găsești un job în Cluj

Cred că mulți dintre voi ați trecut măcar o dată prin intermediul unei sesiuni de depunere a CV-urilor online. Indiferent de orașul pentru care ați aplicat, cam câți dintre antreprenorii cărora le-ați trimis CV-uri online prin intermediul celebrelor platforme de recrutare, v-au chemat măcar la interviu? Foarte puțini, sunt sigur.

Ei bine, dacă vreți să găsiți un loc de muncă în Cluj și vreți să aveți șanse reale de angajare, trebuie să folosiți platforma de recrutare online infomunca.ro. Spre deosebire de alte site-uri, aici nu te vei lovi de acele joburi la care au mai aplicat 5164 persoane, nu te vei lovi de nepăsare sau de acele joburi la care aplici și pentru care nu primești niciodată un răspuns. E destul de frustrant să aplici zilnic la zeci de joburi online fără să primești măcar un telefon.

Pe infomunca.ro vei putea să vezi dacă CV-ul tău a fost vizualizat sau nu, vei putea să intri în dialog cu angajatorul și să-i pui diverse întrebări, chiar și întrebări legate de motivele pentru care nu ți-a vizualizat CV-ul sau nu te-a chemat încă la interviu. Poți afla direct ce are de gând angajatorul respectiv iar acest lucru contează foarte mult.

Intră în dialog cu angajatorul pe infomunca.ro

Nu stai cu grijă, nimănui nu-i place incertitudinea. Infomunca.ro este un portal de recrutare online pe care lucrurile se pot tranșa foarte rapid și simplu. De asemenea, pe acest portal nu vei avea probleme cu completarea CV-ului, procesul de completare nu este un adevărat calvar cum este de obicei pe cele mai renumite platforme din România.

Așadar, în cazul în care ești în căutarea unui loc de muncă, încearcă prima dată cu civilizația din Cluj, stai departe de sălbăticia Bucureștiului, mai ales că ai și un portal aproape dedicat locurilor de muncă din acea regiune, prin prisma infomunca.ro. Este foarte important unde anume faci primul pas într-o anumită carieră după ce termini facultatea și sunt de părere că dacă vei alege un loc mai liniștit, mai civilizat, vei putea să te concentrezi mult mai bine față de București, unde doar ca să te duci la muncă zilnic, ești nevoit să petreci uneori chiar și două ore în trafic.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.