VIDEO: O dronă s-a prăbușit pe Space Needle din Seattle

Pirotehnicienii care pregăteau focul de artificii de la cumpăna dintre ani pe acoperișul clădirii Space Needle din Seattle au primit o vizită destul de ciudată. Un clip urcat pe YouTube de curând arată cum o dronă înălțată pentru a capta niște imagini cu peisajul citadin se prăbușește pe acoperișul acesteia, la înălțimea de 184 de metri. Potrivit GeekWire, cei care au făcut rost de clipul de 3 minute de la Space Needle, vehiculul aerian fără nume, identificat drept o dronă DJI Inspire 1, nu aparținea nimănui din Seattle Center sau Space Needle.

„Se pare că raza tractoare pentru drone instalată pe Space Needle funcționează. Este a treia oară când recuperăm o dronă care ne-a invadat proprietatea” spune CEO Ron Sevart într-o declarație publicată de asemenea pe GeekWire, făcând lumină în acest caz.

După aterizarea forțată, drona a suferit suficiente pagube cât să nu mai poiată zbura iar muncitorii care lucrau pe acoperiș la focul de artificii au rămas oarecum uimiți. Incidentul a fost raportat la Administrația Federală de Aviație iar drona se află acum în custodia Seattle Police Department. Nu există un raport FAA legat de accident, potrivit purtătorului de cuvânt al agenției, dar care a confirmat însă că incidentul este investigat.

A cui este drona cu bucluc?

Ei bine, se pare că aceasta aparține activistului pentru transparență în Seattle, Cole Kelley care a recunoscut pățania pe Twitter.

„După cum unii dintre voi deja știți, drona mea s-a prăbușit pe acoperișul clădirii Space Needle în urma unei erori @DJIGlobal de întoarcere la bază. Abia mâine aflu dacă îmi vor da drona înapoi cu filmare ”

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.