Un muzician din Rusia face cele mai mișto poze pentru NASA

Vineri, NASA a publicat niște imagini ale planetei Jupiter făcute de naveta Juno pe data de 11 decembrie. Pozele cu pricina au fost prelucrate de muzicianul rus Roman Tkachenko, care a luat datele preliminare din camerele navetei pentru a produce rezultatul final.

Din luna iulie, naveta Juno orbitează planeta Jupiter continuu. Astfel NASA poate să studieze mai bine gigantul gazos. Pe lângă acest studiu, a făcut și poze foarte frumoase acestei planete. Aceste poze au fost făcute la o altitudine de aproape 500.000 de kilometri.

Tkachenko a spus că studiază cerul de când era mic.

„Interesul meu pentru astronomie a luat naștere când aveam doar 6 ani sau poate chiar mai devreme. În momentul în care am văzut două comete, Hyakutake și Hale-Bopp, am fost atât de impresionat încât am realizat că vreau să învăț cât mai multe despre cosmos”. Spune Tkachenko.

De atunci, clar a învățat mai multe despre astronomie și folosește propriul telescop de 65mm pentru a face propriile observații. De când Juno a sosit în apropiere de Jupiter, Tkachenko a procesat foarte multe imagini incredibile ale gigantului gazos, două dintre cele mai celebre le aveți mai jos.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.