Prețurile aplicațiilor din App Store vor crește cu 25% în Marea Britanie


Din cauza faptului că lira continuă să piardă din valoare după Brexit, aplicațiile din App Store vor avea niște prețuri mărite cu 25%. Potrivit unei scrisori trimisă de Apple către developeri, costul celei mai ieftine aplicații va crește de la 0.79 la 0.99 lire, în timp ce pe treapta imediat următoare, o aplicație care acum costă 1.49 lire va costa de asemenea 1.99 lire sterline.

Durerea cu adevărat importantă este legată de topul aplicațiilor, unde de exemplu Super Mario Run va costa 9.99 lire în loc de 7.99. Aceste scumpiri nu vor afecta Marea Britanie, dar ele reprezintă rezultatul fluctuațiilor monedei Marii Britanii pe piețele internaționale. Lira sterlină în acest moment are cea mai joasă poziție din ultimii 31 de ani comparativ cu dolarul, situându-se undeva la 1.20 dolari. Asta înseamnă că plecarea Marii Britanii de la masa EU începe să se observe și financiar..

Și chiar dacă există nemulțumiți de aceste schimbări, nu vor fi ultimele pentru că potrivit analiștilor, pe lângă TVA-ul de 20% perceput de U.K, vor mai urma și alte creșteri cauzate de Brexit. Dar Apple nu este singurul gigant american afectat de aceste schimbări, mai sunt și Tesla, HTC, companii uriașe care vor crește de asemenea prețurile produselor din UK.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.