O istorie vizuală a iPhone

Cred că mulți dintre voi v-ați întrebat cum a reușit Apple să aducă iPhone 7 la nivelul la care se află acum și nu mică să vă fie mirarea dacă o să vă spun că de fapt, începuturile acestui brand „iPhone”, datează cu mult timp înaintea apariției iPhone. Vom vedea în cele ce urmează evoluția acestui telefon, de la origini până în prezent.

O istorie vizuală a iPhone

 1. Motorola ROKR – a fost prima incursiune Apple în lumea telefoanelor mobile. Această colaborare cu Motorola a convins Apple că trebuie să pornească singură pe acest drum. Motorola ROKER 1 a fost un eșec uriaș pe toate planurile iar în ziua de azi, nimeni nu cred că mai știe de acest telefon.
 2. iPhone – Când S.J. a anunțat iPhone-urile de 500 respectiv 600 de dolari în 2007, s-a născut cu adevărat brandul iPhone. Clienții l-au îndrăgit și l-au iubit.
 3. iPhone 3G – lansat pe data de 9 iunie 2008, această variantă venea cu o conexiune 3G mult superioară pentru navigarea pe internet și cu un receptor GPS încorporat.
 4. iPhone 3GS – lansat un an mai târziu, pe data de 8 iunie 2009 și venea cu o cameră superioară care permitea înregistrarea clipurilor la rezoluție 480p. Avea de asemenea iOS 3.0.
 5. iPhone 4 – lansat pe 7 iunie 2010, a fost și este cel mai controversat model pentru că a avut din start probleme cu semnalul. A fost revoluționar ca design dar dezamăgitor ca funcționalitate.
 6. iPhone 4s – Prețurile se mențin față de variantele precedente dar apare Siri și iCloud. Din păcate, este telefonul pe care toată lumea și-l va aminti drept ultimul la care Steve Jobs a lucrat. După lansarea acestuia, la o zi, vizionarul Steve Jobs s-a stins.
 7. iPhone 5 – anunțat în 5 septembrie 2012, venea cu iOS 6 și a fost de asemenea controversat pentru că avea Apple Maps în loc de Google Maps, un serviciu și o aplicație mult inferioară față de cea dezvoltată de Google. Este primul care primește portul Lightning.
 8. iPhone 5s – în 2013 au fost lansate 2 modele de iPhone, o premieră. A fost momentul în care Apple s-a gândit pentru prima dată la faptul că produce telefoane foarte mici ca dimensiune comparativ cu cele produse în lumea Android. 5s avea un senzor de amprentă TouchID, un Dual LED Flash și o cameră foto mai bună.
 9. iPhone 5c – aka iPhone-ul din plastic. Înăuntru avea aceleași componente precum iPhone 5 dar carcasa era din plastic. Era mai ieftin decât 5s dar și de calitate mai slabă. A apărut tot în 2013, cot la cot cu iPhone 5s și se dorea să fie o variantă mai „de buzunar”.
 10. iPhone 6 – tot două telefoane au fost lansate de Apple și în 2014. iPhone 6 avea acum un display de 4.7 inci, cameră mai bună, procesor mai bun, etc.
 11. iPhone 6 Plus – lansat cot la cot cu iPhone 6 în 2014, iPhone 6 Plus avea să satisfacă cea mai arzătoare dorință a fanilor iPhone: un display mai mare. iPhone 6 Plus avea un display de 5.5 inci și avea aceeași calitate de construcție cu fratele mai mic, iPhone 6.
 12. iPhone 6s/6s Plus – lansate în 2015, putem spune că au fost o oarecare dezamăgire pentru că nu au adus prea multe noutăți. Componentele interne erau mai noi, în rest aproape nimic modificat.
 13. iPhone SE – apărut ca o surpriză în martie 2016, avea să însemne un iPhone 5s revigorat. Avea componente de ultimă generație, cu suport pentru Apple Pay și iOS 9 dar un display de doar 4 inci, ca și excelentul iPhone 5s.
 14. iPhone 7/7 Plus – deși au adus mici modificări față de generația precedentă, iPhone 7/7 Plus au fost un succes pentru Apple pentru că aceste mici modificări au fost foarte utile. iPhone 7/7 Plus sunt rezistente la apă, ecranele sunt mai luminoase, camerele mai bune, etc. Look-ul însă între cele două generații este aproape identic. De asemenea, de precizat că prin intermediul iPhone 7/7 Plus, Apple a renunțat oficial la portul audio de 3.5 MM, rămânând doar cu cel Lightning.
 15. iPhone 8 ZVONURI – cine știe ce ne va aduce cea de-a 10-a aniversare Apple, însă există zvonuri că pentru această variantă, ecranul va avea rame inexistente și că va fi un OLED extraordinar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.