Nissan va testa automobile autonome la Londra

 Vmotion 2.0Nissan este pregătită să pună pe stradă primele mașini autonome. Un raport al Reuters indică faptul că producătorul auto japonez plănuiește să înceapă campania de testare a unei versiuni modificate de Leaf, echipată cu tehnologie care o transformă în vehicul autonom chiar luna ce vine, la Londra. Aceste teste va transforma Nissan în primul producător care pune în circulație pe drumurile publice din Europa asemenea autovehicule autonome.

„Cu niște vehicule foarte sigure și cu tehnologie de ultimă oră dezvoltată chiar aici la Londra, ne așteaptă un viitor foarte strălucit în ceea ce privește designul, asamblarea și producerea în Marea Britanie a vehiculelor autonome pentru clienți din întreaga lume” spune directorul Nissan pentru Europa,  Paul Willcox.

Nissan are o oarecare experiență în testarea autovehiculelor autonome pe drumurile publice. În luna noiembrie a anului 2015, compania niponă a început să testeze primul automobil fără șofer pe străzi, un prototip bazat pe Leaf EV. După aceste teste, Nissan a promis să introducă tehnologia autonomă într-o serie de mai multe mașini înainte de finalul anului 2020.

Nissan a precizat că ar vrea să testeze mașinile în Europa în timpul salonului auto de la Detroit, unde a și prezentat un concept car pe nume Vmotion 2.0. Grila frontală a mașinii are emblema Nissan și se aprinde în momentul în care sistemul autonom ProPilot este în funcțiune.

Anunțat primăvara trecută, ProPilot nu este 100% tehnologie autonomă. Chiar dacă poate ajuta conducătorii auto în condiții de trafic intens, e nevoie ca șoferii să țină mâinile pe volan. Apoi, în luna mai a anului trecut, Nissan a introdus ProPilot în modelul electric Leaf și a anunțat în luna iulie faptul că dubița Serena va fi primul model care va încorpora complet acest ProPilot.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.