Google Toontastic oferă copiilor un loc de joacă virtual

Google ToontasticGoogle a oferit un update aplicației de povești Toontastic, update care a venit sub formă 3D chiar săptămâna aceasta. Toontastic reprezintă un efort al gigantului din Silicon Valley prin intermediul căruia dorește să ofere elevilor niște unelte creative cu care pot învăța mai ușor.

La bază, Toontastic este o platformă interactivă de povești în care copiii pot folosi gesturi pentru a mișca anumite caractere pe display, creând astfel scenariul unei povești.

Pentru copiii mai mari, aplicația devine mult mai  complexă și oferă posibilitatea de a crea propriul personaj dintr-un simplu selfie.

„Este ca un teatru de păpuși virtual” spune Google într-o postare pe blog, dar cu niște cuvinte interactive 3D, zeci de personaje customizabile, unelte de desen 3D și cu un laborator din care copiii se pot inspira în crearea noilor povești.

Aplicația Toontastic este gratuită și poate fi descărcată atât din PlayStore cât și din App Store, funcționează cu tablete, telefoane dar și cu Chromebook.

De fapt, o versiune 2D a Toontastic există încă din 2011 și a fost de multe ori premiată de către educatorii care au folosit-o la școală. Această aplicație este de fapt similară cu Minecraft din anumite puncte de vedere.

Apple de asemenea a încercat să facă parte din copilăria celor mici prin intermediul aplicației Swift Playground. Dezvăluită la WWDC anul trecut, Swift Playground dorește să educe copiii cum să programeze cu ajutorul limbajului de programare open-source Swift al celor de la Apple.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.