Facebook introduce filtrul pentru știri false în Germania

Facebook va începe să implementeze noul filtru pentru știri false în Germania, unde există o grijă din ce în ce mai mare legată de fabricarea unor știri via propaganda rusească în 2017, an electoral. Rețeaua de socializare va începe să verifice știrile postate în Germania în următoarele săptămâni. Aceste unelte folosite acum în Germania au fost lansate în Statele Unite  luna trecută, în urma unui parteneriat cu organizațiile care militează pentru verificarea știrilor.

Politicienii din Germania au atenționat în legătură cu impactul pe care știrile false ar putea să-l aibă  în această toamnă, după ce au văzut ce s-a întâmplat în timpul campaniei electorale din SUA. E posibil ca Germania să amendeze Facebook și alte companii din social media care răspândesc știri false. Cancelarul Angela Merkel a fost avertizată de implicarea Rusiei prin intermediul propagandei și a atacurilor cibernetice. Chiar săptămâna trecută guvernul de la Berlin a pornit o anchetă după ce niște știri false au fost publicate pe Breitbart, știri care spuneau că un grup de golani au dat foc unei biserici în ajun de An Nou.

Cu noul sistem de verificare al știrilor impus de Facebook, știrile raportate ca flase de utilizatori vor fi trimise către Correctiv, o organizație de știri non profit din Berlin. Dacă știrea se dovedește a fi falsă, va fi marcată ca „disputed” împreună cu o mică etichetă justificativă iar Facebook va avertiza utilizatorii înainte ca aceștia să îi dea share. Știrile false vor avea de asemenea un reach mult mai mic în News Feed. Purtătorul de cuvânt al Facebook spune că în acest moment, se caută și alți parteneri în Germania pentru verificarea știrilor false și că acest algoritm va fi disponibil și în alte țări.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.